InstaForex
InstaForex
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 29 July 2011

Teknik scalping EU 5 minit(bollinger bands)

Teknik scalping EU 5 minit(bollinger bands)


Mula-mula buka chart EU 5 minit

1-masukan Bollinger Bands (period 50 deviation 2) warna putih
2-masukan Bollinger Bands (period 50 deviation 3) warna kuning
3-masukan Bollinger Bands (period 50 deviation 4) warna merah
4-masukan RSI (period 8)
5-masukan Oscilator Stoch (k period 14,D period 3 slowing 3)
6-masukan RSI (period 3)

Entry



  • candle sentuh bollinger bands atas minima warna putih,rsi 3,rsi 8 dan stoch over bought = SELL
  • candle sentuh bollinger bands bawah minima warna putih,rsi 3,rsi 8 dan stoch over sold = BUY
  • Close position apabila candle sentuh garisan tengah Bollinger bands.
  • Stop lose ikut keadaan,jika anda buat layer tidak perlu SL,tapi kalau single post saya cadangkan gunakan SL 30 pips.(saya tidak gemar guna SL dengan teknik ini)ape-ape hal korang practice jew dulu baru nampak macam mana.



Jangan Entry


  1. candle tidak sentuh warna putih
  2. candle sentuh warna putih tapi rsi tidak cukup syarat,atau pun stoch tidak cukup syarat(over bought over sold):pastikan ketiga-tiga indicator ini sama over bought atau over sold,jika tidak cukup syarat ini jangan open post walaupun candle telah sentuh bollinger bands warna putih.
  3. Waktu News,elakan trade ketika news hendak release.

Macam mane pulak kalau candle sudah sentuh warna putih,dan semua indicator cukup syarat,saya entry,tapi harga masih bergerak ke arah warna kuning dan merah?


Biasanya jika perkara ini terjadi saya akan terus tambah pos(layer) dengan lot ganda.Untuk lebih mudah,setiap post pertama masuk,anda pasang siap-siap pending order dengan jarak 10 pips dalam 7 post,lebih senang kite panggil kek lapis,tapi ini terserah kepada anda sama ada anda ingin buat kek lapis dengan lot sama atau pun cara martingle(Elok martingle).terpulang kepada anda dengan syarat bila candle sentuh atau hampir-hampir dengan garis bollinger bands tengah anda close post.kemudian tunggu setup baru pula.


Trade At Your Own Risk(practice,practice dahulu)


EA forex Teknik scalping EU 5 minit(bollinger bands)

1 comments:

braga fx said...

bro nak tanya skit...bleh tak kita buat di pair GU or UCF? sebab dari permahatian 3 pair ni pergerakan yg lebih kurang...(newbie baru nak blaja)

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting