Gerbang Ilmu Perniagaan Forex Anda

Broker forex terbaik dan perbezaannya

Senarai Broker Forex Terbaik & Perbezaan Broker Market Maker,Bucket Shop,

ECN/STP,Regulated dan Unregulated

Broker forex terbaik dan perbezaannya
Salam semua,dalam pos kali ini saya akan menceritakan perbezaan diantara broker-broker forex yang terdapat pada masa ini.Sebenarnya banyak jenis broker forex antaranya ada yang jenis market maker,bucket shop,ECN,regulated dan unregulated.Jadi mari kita teruskan kepada perbincangan jenis broker forex ini.

Regulated vs unregulated

Regulated broker ni biasanye audited by badan2 yg mengawal process pengendalin forex dalam negara tersebut sepert FSA,CYsec,NFA etc.Any irregularities seperti menggunakan duit client untuk rolling syarikat adalah salah bagi regulated broker,pengunaan bank end plugins untuk delay/modified price adalah SALAH. 

Pros: TIADA LOCAL DEPOSITOR Cons: ade segregated acct,keselamatan terjamin.sesetengah itu insured and ada trustee macam fxprimus. 

Unregulated ini pula,broker sekadar letak certain fund untuk rolling,buka syarikat,berdaftar dengan 100k pun dah cukup,beli software dari metaquotes atau lagi senang jadi white label.kelebihan dia adalah urusan duit keluar masuk senang sebab ada local depo.kekurangannya pula kalau broker ini tutup,maka ianya akan tutup skali dgn akaun forex kita.

Market maker vs STP/NDD


Market maker ini adalah broker yang menjadi buyer or seller kita.Broker jenis ini adalah pasangan kita,duit kita tak keluar ke real market di mana bila kita Jual EURUSD,kita jual eur nak beli usd,ada org lain nak beli eur nak jual usd.Didalam konteks STP,mungkin bank la kita panggil.Market maker tidak akan salah kalau dia mempunyai kewangan yang cukup seperti MIG,Oanda,DuetchBank.ini adalah contoh market maker,di mana mereka cuma pakai Feed dari ECN untuk execution.Mostly mereka ini pakai MARKET ORDER untuk masuk post.no slippage should occur sebab price filled at best offer.


Teknik forex sebenar

Kalau mereka pakai Instant order,bermakna price MUNGKIN dah difilter and delayed sebab dia nak bagi kepada kita price apa yang kita clickMarket maker yang kecil-kecil adalah sangat bahaya sebab bila trader banyak menang,mereka akan kekurangan modal pusingan dan TERPAKSA membuat trick utk melambatkan trader untung,mengurangkan keuntungan malah MERUGIKAN trader sebab apabila trader menang,broker ini yang rugi sebenarnya.
cara bermain forex

Macam mana cara nak mengenali true STP?True NDD? senang sahaja iaitu tiada rules untuk scalping.order kita boleh masuk and terus popit.Kadang-kadang tak nampak spread pun.

Bucketshop atau bucketing iatu proses pengumpulan lot-lot kecil untuk dihantar kepada liquidity provider.Liquidity provider ini pula adalah tergolong didalam bigger broker atau pun bank.Certain small broker yang jenis STP/NDD dia akan automatekan lot mini/micro/nano untuk dijadikan kepada standard dan kemudiannya dihantar ke bigger broker/bank kerana bank tidak membeli atau menjual lot selain standard lot.
Strategi forex yang profit dan konsisten

Itulah secara serba ringkas tentang broker forex ini,panjang cerita broker ni tapi kalau broker itu sendiri yang datang ceritakan lagi bagus.

Senarai Broker Forex Terbaik

Sekarang mari kita cerita pula tentang broker forex mana yang paling terbaik.Dalam malaysia ini banyak broker-broker forex terbaik yang boleh anda pilih sendiri.Dan broker ini juga mempunyai IB diserata negeri didalam malaysia ini.

Antara ciri yang perlu kita lihat ialah broker forex ini menpunyai nilai spread yang rendah,lagi cari broker forex yang terbaik untuk scalping jika anda seorang trader scalper,dan cari broker yang memberi kelonggaran didalam penggunaan EA,Jika anda ingin melihat broker forex manakah yang sesuai untuk anda sila klik link senarai dibawah.

Senarai broker forex terbaik

Related - Apa itu forex oleh Itablet Blog



Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Broker forex terbaik dan perbezaannya

0 comments:

Post a Comment